Kuwait Petroleum Corporation (KPC) a fost înființată în 1980 pentru a reuni cele patru companii de stat ale Kuweitului, responsabile pentru producția de ulei, de prelucrare și de transport, sub o umbrelă corporativă. Astăzi, KPC supraveghează o industrie complet integrată, cu operațiuni care acoperă șase continente. Izvorul Burgan se află încă în producție și rămâne una dintre cele mai mari și mai bogate câmpuri de petrol din lume.

Q8Oils Global Expansion

Kuwait Petroleum International a fost fondată în anul 1983, având scopul de a gestiona operațiunile de rafinare, distribuție și marketing ale companiei mamă, Kuwait Petroleum Corporation, pe plan internațional.

Creșterea vastei rețele de benzinării Q8 din Europa a început cu achiziționarea, în 1983, a operațiunilor Gulf Oil în Benelux, Suedia, Danemarca și Italia, precum și a operațiunilor BP în Danemarca în 1987. Expansiunea a continuat la începutul anilor 1990 cu achiziționarea de stații de servicii în Italia și activele BP în Luxemburg.

Q8 și-a lansat operațiunile în Spania în 1992, iar afacerea din Italia a fost întărită printr-un joint-venture cu compania petrolieră italiană AGIP la rafinăria Milazzo, în Sicilia .

Un joint-venture cu OKF în Suedia în 1998 a creat OKQ8 , unul dintre cele mai importante rețele de benzinării din Suedia, în timp ce achiziționarea de benzinării BP și Aral a transformat Q8 în a doua cea mai mare companie de petrol din Belgia .

De-a lungul ultimelor trei decenii, Q8 s-a extins rapid, printr-o serie de achiziții atent planificate, selectate datorită potrivirii lor strategice în cadrul companiei.Afacerile Q8 în Olanda au fost întărite prin achiziționarea de benzinăriil automate Tango.

Astăzi, expansiunea Q8 continuă în Europa de Est, prin contracte de distribuție cu companii regionale puternice, precum și în Orientul Îndepărtat, cu planuri de proiecte ambițioase de producție și marketing joint-venture, vizând construirea unei rafinării și a unui complex petrochimic în China și Vietnam.